Mutfaktan notlar




"Kendi çocuklarımıza yedirmeyeceğimiz hiçbir gıdayı satmıyoruz" derken hassasiyetimizin sadece kullandığımız malzemelerle sınırlı kalmadığını, hijyenik olarak da çok dikkatli çalıştığımızı, birer anne olarak had safhada titiz davrandığımızı özellikle vurgulamak isteriz.

Mutfaklarımızda ;


DAİMA
Yerli üreticiler tarafından mevsiminde yetiştirilen temiz meyve ve sebzeler,
  • Halis sızma zeytinyağı ve tereyağ,
  • Kaliteli, gerçek süt ve süt ürünleri, ev yapımı yoğurt,
  • Serbest dolaşan organik tavuk yumurtası (yerli üretici),
  • Zengin ve doğal un karışımları (Tam buğday unu, yulaf unu, mısır unu, çavdar unu vb),
  • Mevsiminde alınıp ev yapımı tekniklerle işlenmiş/dondurulmuş meyve ve sebzeler (şeftali, vişne, bezelye vb),
  • Almanya'dan getirttiğimiz organik tarımla yetiştirilmiş, rafine edilmemiş ve beyazlatılmamış ham şeker kamışından üretilen şeker(*),
  • Kaya tuzu
kullanıyoruz...

(*) Hadihamyap.com olarak şeker konusundaki tercihimizi niçin bu şekilde kullandığımızı ünlü onkolog Prof.Dr.Erkan Topuz'un ağzından okumak için "Rafine şeker zehir, doğal şeker şifa" başlıklı bu yazıyı öneriyoruz. 

Almanya'dan temin ettiğimiz  organik tarımla yetiştirilmiş, rafine edilmemiş ve beyazlatılmamış şeker kamışından üretilen şeker için şu linki inceleyebilirsiniz.

Tedarikçilerimize göz atmak isterseniz lütfen buradan buyurun...

ASLA
  • Margarin ve katı yağ,
  • Katkı maddeleri,
  • Yapay kıvam vericiler, 
  • Koruyucu maddeler,
  • Yapay lezzet vericiler,
  • Yapay aromalar,
  • Glikoz, mısır şurubu, suni tatlandırıcı,
  • Beyaz rafine şeker,
  • Gıda boyası ve suni renklendirici,
  • Beyaz rafine un,
  • Rafine tuz,
  • Soya katkılı peynir ve süt ürünleri,
  • Uzun ömürlü pastorize edilmiş süt ve yoğurt,
  • Mevsimsiz meyve, sebze

kullanmıyoruz...